koljafilé

Ugnsbakad koljafilé

Tillaga superenkel middag under veckan! Ät rätten med nyttig sallad, eller med potatis och Sjöfolkets hemmagjorda örtsås.

Ingredienser

400 gram koljafilé
2 msk olivolja
salt & peppar

Tomatsalsa (Valfri mängd av tomater):
Röda cocktailtomater
Gula cocktailtomater
Picklad rödlök
Olivolja
Pressad citron
Salt, peppar

Picklad rödlök (bör göras i förväg).
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
2 rödlökar

Gör så här:

Häll olivolja i en ugnsfast form. Lägg i fisken och ringa över mer olivolja. Krydda med salt och peppar. Baka i ugn på 150 grader i ca 10 minuter, beroende på fiskens tjocklek. Köttet är färdigt när man petar med gaffel och köttet skivar sig fint.
Blanda tomater och persilja. Tillsätt olivolja och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Garnera med valfri mängd picklad rödlök.

Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret lösts upp sig. Dra av från kastrullen och låt svalna. Skala och skiva rödlökarna så tunt som möjligt. Lägg ner löken i lagen i en burk. Låt stå i kyl minst 1 timme. (Spara det som inte äta upp, picklad rödlök håller länge i kyl).

Scroll to Top