Ugnsbakad hälleflundrafilé

Lättlagat och lyxigt recept på ugnsbakad hälleflundrafilé med kräftpotatis. Toppa gärna med lite löjrom som pricken över i.

Ingredienser

4 personer:

800 g hälleflundrafilé

Ca 1 kg potatis

2 1/2 dl creme fraiche

Ca 50 g gräslök

200 g kräftstjärtar

Citron

Salt

Peppar

Smör

Ev. löjrom

Gör så här:

Sätt på ugnen på 100 grader. Skala och koka fast potatis i lättsaltat vatten.
Placera därefter fiskportionerna i en ugnsfast form, salta, peppra och klicka ut smör ovanpå fisken. Ugnsbaka fisken tills den får en vitaktig kärna, ca 10-15 min (överlaga ej fisken, tänk på att den eftergår ett par minuter efter att den har tagits ut ur ugnen). Under tiden fisken är i ugnen är det dags för kräftpotatisen. Häll av potatisen, stompa den, klicka i creme fraiche, hackad gräslök, kräftstjärtar, citronzest från en citron, salt och peppar. Rör om. Lägg upp en klick kräftpotatis på tallriken, lägg fisken ovanpå. Garnera med citronklyfta och färsk dill.
Känner du för att lyxa till det lite extra så toppa med löjrom.

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken