Sommar på Skillinge Rökeri!!

Fredagen den 16/6 öppnar vi Skillinge Rökeri för säsongen, vi finns på plats i samma lokaler som tidigare.

I år har vi valt att fokusera extra mycket på lokala råvaror, från både hav och land.

Som vanligt har vi lokalt fångad färsk fisk, men i år gör vi det lättare för dig som konsument att hitta rätt i disken. När skyltarna har vår logga kan du som konsument vara säker på att fisken landats och hanterats lokalt. Genom att välja den lokalt fångade fisken stöttar du den lokala småskaliga fiskeflottan, det bidrar till att säkerställa arbetstillfällen och därmed en levande landsbygd. Genom att välja fisk från ett småskaligt fiske bidrar du dessutom till en frisk och stabil återväxt av fiskarter i Östersjön. Varje landning kontrolleras och mäts mot utsatta kvoter av svenska Hav och Vatten myndigheten.

Att fisken hanterats lokalt innebär också att den totala miljöpåverkan fisken har, blir minimal, nästan som om du fiskat den själv.
Vi röker i vanlig ordning allt själva på gammaldags vis över öppen eld i ventilerade ugnar utan konstgjorda kemikalier eller smakförstärkare, som på konstgjord väg, trycks in i fisken.

I år kommer även fler av våra kringprodukter ha en lokal inriktning.
Exempelvis kommer vi ta in lokalt producerade dessertostar från Villhelmsdal, kryddor från Österlenkryddor och mejeriprodukter från Vitaby. Äppelmusten från Kiviksås och Solsken från Sövde. Chokladpralinerna från Skåne Tranås och brödet från Kåseberga. Likaså kommer grönsaker och ägg från lokala producenter.

Vi kommer hålla öppet alla dagar hela sommaren!

Varmt välkommen till Skillinge Rökeri!
Branteviks vägen 5, 2760 60 i Skillinge