pexels-cottonbro-3296433

Sesamhalstrad laxfilé

Denna rätt är underbart god och enkel att göra!
Den passar utmärkt till plockmat eller som förrätt på en meny.
Dippsåsen kan man också göra dagen innan för ännu smidigare tillagning!
Denna vecka (V.1) är laxfilé veckans fisk och kostar finfina 159:-/kg.

Ingredienser

Till laxen:
250 gram laxfilé
2 msk svarta sesamfrön
2 msk vita sesamfrön
0.5 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Dippsås: 
1 salladslök
3 msk japansk soja
3 msk risvinäger
1 msk farinsocker
1 msk finriven ingefära
0.5 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här:

Dippsås: 
Ansa och strimla salladslök. Blanda därefter övriga ingredienser till dippsåsen och rör om tills sockret lösts upp.

Tillagning: 
Blanda svarta och vita sesamfrön med salt och peppar på en tallrik. Rulla laxen i blandningen och halstra den runt om på hög värme i ca 1 minut. Skär laxen i munstora skivor och garnera med skott eller krasse.

Servera tillsammans med dippsåsen och wasabi om man önskar! 

Scroll to Top