Vi är Sjöfolket!

Vi finns och verkar på en plats där fisk och fisket alltid varit en stor del av livet och orten. Nästan alla i vår omgivning har en historia som rör havet och fisket. Österlens fiskelägen och dess lokala fiskare har genom historien spelat en viktig roll för vår bygds utveckling. Förädlingsmetoder som rökning, saltning och syrning gjorde det möjligt för tidigare generationer att äta näringsrik mat även då vår och sommarsäsongen var förbi och de mörka karga vinterstormarna tog vid. Det gav också sjömän, möjlighet att hålla sig vid god vigör under långa seglatser.

För oss som finns kvar i bygden och fortfarande lever i näringen är det därför viktigt att kunna erbjuda färsk fisk direkt från båt till tallrik. Vi har med tiden utvecklat ett ödmjukt och hållbart band mellan fiskare och konsumenter, det är vi stolta över. Våra rökta produkter från vårt eget rökeri, röks på ett hållbart sätt och förädlas utan konstgjorda aromer och kemikalier. Det får ta lite längre tid, och volymen blir inte så hög, men vi använder ett hantverk vi stolta över och som vi vet även är bra för hälsan.

Varumärket Sjöfolket ägs av familjeföretaget Skillinge Fisk-Impex AB med rötter i Skillinge och Simrishamn. Företaget är ett generationsföretag med god gemenskap i bygden och nejderna runt omkring.

Sjöfolket är idag en restaurang- och butik som förädlar och säljer fiskprodukter, både närfångad fisk och fisk och skaldjur från blandannat Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön.
Sjöfolket är också namnet på alla de produkter som vi säljer till andra livsmedels- butiker runt om i södra Sverige. I fiskrestaurangen serverar vi vällagade luncher gjorda av riktigt färska råvaror av våra kreativa och mycket duktiga kockar. Allt från sillamackor till lokal piggvar, komponerade tillsammans med lokala råvaror ofta efter säsong, ibland kryddade med nya smakinfluenser. Vi vill inspirera till att våga äta fisk på ett traditionellt såväl som modernt vis.

Vår filosofi går ut på att erbjuda färsk och förädlad fisk, fiskat och förädlat på ett hållbart vis som säkerställer att även våra barn och barnbarn skall kunna njuta av färsk fisk. För oss är det även viktigt att den lokala fiskenäringen skall kunna överleva och utvecklas in i framtiden. Genom att handla våra produkter bidrar du till en levande sprudlande landsbygd idag och imorgon.

Vi är sjöfolket!