Marulk, variation på lök & bea

Ingredienser

4 personer

Marulk 600-800 gram
1 rödlök
1 dl Ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
2 gul lök
2 dl mjöl
Frityrolja
4-6 st schalottenlök
50 gram smör
Ströbröd
Rödvinsvinäger
Dragon
Persilja
3 äggulor
salt & peppar

 

Gör så här:

Variation på lök: 
3 sorters lök.
Picklad rödlök: 1 dl ättiksprit, 2 dl socker, 3 dl vatten. Blanda ingredienserna i kastrull, koka upp. Låt lagen kallna och häll sedan över den skivade löken. Låt stå minst några timmar.
Friterad lök: Hyvla gul lök tunt på mandolin, separera lökkringlorna, mjöla löken, fritera i olja på 160 grader tills de är gyllenbruna. Salta efter tycke.
Bakad lök: Lägg hela schalottenlökar i en ugnsfast form, lägg i rikligt med smör, salta och peppra. Baka i ugn på 150 grader 15 minuter. Ta ur schalottenlöken och spara smöret. Smöret ska användas till bearnaisesåsen. 

Marulk:
Vänd marulkskotletterna i ströbröd, salta och peppra. stek tills de når innertemperaturen 47 grader.

Bearnaisesås:
Ta fram en kastrull. Häll i en skvätt rödvinsvinäger, hackad dragon, hackad persilja, 3 äggulor, salt, peppar. Vispa under omrörning på låg värme, tills såsen blir fluffig. Ta bort kastrullen från plattan. Därefter ska smöret från löken hällas ner i försiktig stråle i såsen. Viktigt att smöret är 50-55 grader. Vispa under tiden.

Servera med ugnsrostad potatis eller valfritt tillbehör! 

Relaterade inlägg

0
    0
    Din vagn
    din vagn är tomÅtergå till butiken