Marulk i saffranssås

Marulk i saffranssås

Marulken är ett levande bevis på att skönheten kommer inifrån, med tanke på fiskens mindre fagra utseende. Ger du fisken en chans förstår du snart att det är en smakrik, mycket näringsrik och en mångsidig fisk. Med dess fasta och smakrika kött kan den tillagas på olika vis och passar lika bra till både pasta, ris eller potatis. Eftersom den är rik på protein och vitamin A hjälper den dig att vårda både muskler och syn.

Varför jaga när du kan få maten att komma till dig? Exakt så fungerar marulken. Den gömmer sig i dyniga och mörka vatten nära botten. Med sin antenn lurar den till sig födan som simmar rakt in i den stora gapande munnen.

Givetvis hjälper vi dig med tips eller tillagningsmetoder när du handlar hos oss.

Ingredienser

200 g marulk
5 st soltorkade tomater utan olja
2 vitlöksklyftor
1 dl krossade tomater
1 dl vitt vin
1/2 saffran
2 msk olivolja
Salt & peppar
Basilika
Tagliatelle

 

Gör så här:

Koka upp pastan medan du tillagar fisken. Hetta upp oljan i en panna och fräs vitlök och soltorkade tomater i ca 20 sekunder. Lägg i marulksbitarna och bryn dem någon minut per sida. Tillsätt krossade tomater, saffran och vitt vin. Salta och peppra fisken och tillaga i ugn i ca 10 min, 125 grader. Låt fisken vara inne i ugnen tills dess att fiskköttet känns fast. Blanda ner basilikan i pastan och servera med fisken.

Marulk bör ha en temp på 45-50 grader.

Smaklig spis!

 

 

Scroll to Top