Marcus Laxlasagne

Marcus laxlasagne

4 pers.

500 gr. Laxfilé
Lasagneplattor

Sås:
5 dl. grädde
0,5 dl vitt matlagningsvin
0,5 st gul lök
50 gr. riven ost
Lagerblad
Kryddpeppar
Maizena

Pastasås:
1 st burk krossade tomater
0,5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
Tomatpuré
Morötter
Babyspenat
salt, svartpeppar.

Gör så här:
Sätt ugnen på 180°C

Vit sås:
Hacka lök och fräs i smör på svag värme i en gryta, tillsätt två lagerblad och fyra kryddpepparkorn. Tillsätt det vina vinet och låt koka i ca 5 min. ta upp lagerblad och kryddpepparkorn. Tillsätt sedan grädden och sjud i ca 10 min. Smaka av av med salt och peppar, red sedan med Maizena till en lagom tjock konsistens.

Pastasås:
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna men låt inte löken få färg. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré och låt såsen koka i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt sedan de rivna morötterna.

Lasagne:
Smöra en ugnsfast form. Skiva laxen i ca 1 cm och tjocka skivor.
Varva sedan ingredienserna i formen i ordningen vitsås, lasagneplattor, pastasås, lax och spenat. Avsluta med sås och riven ost. Baka i ugnen i ca 30-40 min. Låt lasagnen vila ca 10 min innan servering.

Rosépeppar creme:
Creme Fraiche
Rosépeppar
Honung

Blanda Creme Fraiche, rosépeppar, lite honung, salt & peppar till en fluffig sås.

Servera gärna med blandade grönsaker för extra god crunch.

Smaklig spis!