hav-footer-bg

Marcus laxlasagne

Ingredienser

4 pers.
500 gr laxfilé
Lasagneplattor

Sås:

  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl vitt matlagningsvin
  • 0,5 st gul lök
  • 50 gr. riven ost
  • Lagerblad
  • Kryddpeppar
  • Maizena

Pastasås:

  • 1 st burk krossade tomater
  • 0,5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Tomatpuré
  • Morötter
  • Babyspenat
  • salt, svartpeppar

Rosépeppar creme:

  • Creme Fraiche
  • Rosépeppar
  • Honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°C.

Vit sås:
Hacka lök och fräs i smör på svag värme i en gryta, tillsätt två lagerblad och fyra kryddpepparkorn. Tillsätt det vina vinet och låt koka i ca 5 min. ta upp lagerblad och kryddpepparkorn. Tillsätt sedan grädden och sjud i ca 10 min. Smaka av av med salt och peppar, red sedan med Maizena till en lagom tjock konsistens.

Pastasås:
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna men låt inte löken få färg. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré och låt såsen koka i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt sedan de rivna morötterna.

Lasagne:
Smöra en ugnsfast form. Skiva laxen i ca 1 cm och tjocka skivor.
Varva sedan ingredienserna i formen i ordningen vitsås, lasagneplattor, pastasås, lax och spenat. Avsluta med sås och riven ost. Baka i ugnen i ca 30-40 min. Låt lasagnen vila ca 10 min innan servering.

Blanda Creme Fraiche, rosépeppar, lite honung, salt & peppar till en fluffig sås.
Servera gärna med blandade grönsaker för extra god crunch.

Smaklig spis!

Scroll to Top