Långafilé med chili och sesam

Långafilé med chili och sesam

I Sverige är fisken Långa kanske mest känd som lutfisk. Den är traditionsenlig att ha på middagsbordet runt jul tillsammans med den klassiska vita såsen. Det finns dock även många andra, roliga sätt att tillaga denna fisk på. Långan tillhör familjen torskfiskar och bedöms vara en väldigt god matfisk. Man kan tillaga Långan på samma vis som man tillagar torsk. Köttet har en tydlig och fast smak.

I vårt kök har vi avnjutit fisken marinerad i soja, tillsammans med schalottenlök, röd chili och sesamfrön. Det blir en riktigt god smak på fisken med ovanstående ingredienser. Vi serverade rätten med en klick majonnäs och en god, matig sallad.

Denna vecka har vi ett finfint pris på Långafilé: 99:-/kg. Erbjudandet gäller måndag-lördag under V. 41. Välkomna in i butiken! 

Ingredienser

4 personer

  • 2 schalottenlökar
  • 5 msk soja
  • 1/2 färsk chili
  • 4 msk sesamfrön
  • 800 g långafilé
  • salt

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Marinera fisken med soja och låt dra i 10 min.
  • Hacka chili och schalottenlök smått.
  • Placera fisken i en ugnsfast form och strö över chilin och schalottenlöken.
  • Häll till sist över sesamfrön och salt efter behag.
  • Ugnsstek fisken i 6-10 min beroende på tjockleken.

Tips! Du kan kontrollera om fisken är färdig med hjälp av en kniv. Gör ett litet snitt. Om fiskköttet delar på sig och är vitt, är den färdig. 

Scroll to Top