Koljabullar med örtsås & potatis

Koljabullar med örtsås & potatis

Ett smakrikt och enkelt recept på koljabullar med örtsås & potatis. Koljabullar är minst lika gott som köttbullar, bara det att det tar kortare tid att steka dessa bullar än vanliga köttbullar. Det är en maträtt som passar både till lunch och middag och just nu vinner dessa koljabullar med hästlängder över vanliga klassiska köttbullar, tycker vi på Sjöfolket! Ibland kan det kännas som att koljan kommer i skymundan och att torsken istället hamnar i fokus, det viktiga att veta är att koljan är en riktigt fin torskfisk med ett delikat kött som det går att göra många fiskrätter på.

I recept där torsk är huvudingrediens kan man lika väl använda kolja. Många använder t.ex koljafilé när de ska tillaga fish & chips, eftersom den är lite fastare i köttet än vanlig torskfilé.  Det man även ska ha med sig om man vill få i sig bra, hälsosam mat är att koljan är en riktig näringsboost. Den är fullproppad med protein, vitamin b12, selen, kalium och jod. Detta recept med koljabullar, örtsås & potatis är ett recept som går relativt fort att tillaga och har man bara persiljan och löken hemma i skafferiet så har vi det andra: Potatis, örtsås, ägg och ströbröd – och givetvis koljan!

Ett uppskattat recept hos både stora och små.
Smaklig måltid!

 

Recept för 4 personer

Ingredienser

800 gram koljafilé

2 gula lökar

1/2 kokt kall potatis

2 ägg

2 msk ströbröd

1 1/2 msk finhackad persilja

smör till stekning

smaka av med salt och peppar efter tyckte.

 

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Bryn löken i smör.

Mosa potatisen och lägg den i en bunke tillsammans med löken, tillsätt därefter ägg och ströbröd.

Mixa koljafiléerna i en matberedare till fiskfärs. Vänd ner fiskfärsen och persilja i lökblandningen. Salta & peppra.

Forma färsen till små bullar och stek dem med mycket smör i en stekpanna tills de blivit gyllenbruna.

Servera koljabullarna med kokt potatis och örtsås.

Smaklig måltid!

Scroll to Top