hellefile

Hellefilé med rödbetor & kapris

Hellefilé – vit fisk med fast kött och underbar smak.

Ingredienser

4 pers
600 g hellefilé
1 dl mjölk
4-5 msk vetemjöl
Smör till stekning
Färskpotatis

Topping: 
3-4 färska kokta rödbetor
2-3 msk inlagd kapris
köttet från två citroner

Gör så här:

Dela fisken i portionsbitar.
Koka rödbetorna lätt, skala och tärna dem.
Dela citronerna, gröp ur köttet och hacka. Ta bort skalet och kärnorna.
Vänd fisken i mjölk och vetemjöl. Stek direkt med smör i medelvarm stekpanna, knappt två minuter på var sida.
Krydda med salt och peppar.

Lägg upp fiskbitarna på tallrik. Lägg därefter en extra smörklick i stekpannan och stek rödbetor, kapris och citronhacket kastigt. Fördela blandningen över fisken och servera med färskpotatis.

Scroll to Top