Havskatt zucchini

Havskattfilé med zucchini

Den här veckan bjuder vi på ett nyttigt och gott recept, havskattfilé med zucchini. Ett recept som funkar till vardags så väl som till helgens finare middag. Havskattfilé är veckans fisk och kostar 159:-/kg.

Havskatt:
Fisken har ett karaktäriserat utseende. Den lever sitt liv nära havsbotten och simmar på jakt efter kräft- & blötdjur som den krossar med sina kraftiga käkar och tänder. Havskatten är en mycket uppskattad matfisk. Det är en så kallad kotlettfisk med ett vitt, mört kött som passar till många olika typer av matlagning. Eftersom den till stor del livnär sig på kräft- & blötdjur har köttet en touch av skaldjur.

Smaklig spis!

Ingredienser

4 portioner

4 portionsbitar à 800 g havskattsfilé
1 tsk salt
1 gul eller grön zucchini à 400 g
4 vitlöksklyftor
Olivolja
1/2 dl färsk basilika
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 dl pinjenötter

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skär zucchinin i halvor och sedan i skivor.
  • Skala och skiva vitlöken.
  • Fräs alltsammans i en stekpanna och bryn fisken runt om.
  • Lägg över allt i en ugnssäker form. Lägg fisken på grönsakerna.
  • Krydda med salt.
  • Grovhacka och strö över basilikan.
  • Häll på grädden.
  • Stek allt i ugnen 15-20 minuter.
  • Strö slutligen över nötterna.

Scroll to Top