Havskatt med blåmusslor

Havskatt med blåmusslor

Havskatt med blåmusslor är en supergod kombo!

Under hela vecka 31 erbjuder vi havskattfilé för endast 249:-/kg!
Har man inte tillagat havskatt innan är det på tiden nu. Den här fisken har ett riktigt gott, matigt och fast kött. Därför passar den helt utmärkt att tillaga i grytor och till stekning eftersom den inte faller sönder. Vid tillagning bör det vara en tempererad tillagningskärna runt 50 grader. Prova receptet nedan, det är både enkelt att tillaga och väldigt uppskattat!

Ingredienser

4 pers:

Färskpotatis efter tycke
1 nät blåmusslor (finns att köpa hos oss för 59:- nätet)
800 g havskattsfilé
3 dl vitt vin
1-2 dl grädde
2 st schalottenlökar
1 klyfta vitlök
1 knippe persilja
1 fiskbuljongtärning
2 msk smör
salt & peppar

Gör så här:

  • Koka potatisen. Tvätta musslorna och finhacka lök och vitlök. Bryn löken lätt utan att den får färg i en stor kastrull med lock. Lägg i musslorna och häll på vinet. Lägg på locket och låt koka i ca 5-6 min. Ta därefter upp musslorna och släng de som inte har öppnat sig.
  • Häll över spadet från musslorna till en stekpanna och låt koka ner några minuter. Slå sedan i grädde, buljongtärning och finhackad persilja.
  • Dela därefter havskattsfiléerna i bitar och salta. Lägg ner fisken i pannan och koka tills den når innetemperatur på ca. 50 grader. Under tiden lägg undan 6-8 blåmusslor till garnering. Ta ur resterande musslor ur sina skal och lägg ner dem i såsen tillsammans med fisken.
  • Smaksätt till sist med salt & peppar!
  • Servera med färskpotatis, garneringsmusslorna och lite hackad persilja!

Scroll to Top