pexels-anthony-shkraba-5588997

Hälleflundra med örttäcke & stekt svamp

Riktigt fin måltid med hälleflundra! En fisk som passar perfekt för ugnsbakning. Den får en fast och fin konsistens. Med örttäcke och smörstekt svamp blir det en utmärkt middag!

Ingredienser

700-800g hälleflundra
5 dl saltlag

Tomatkompott: 
2 st schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 dl vitt vin, torrt
400g krossade tomater
1 msk basilika
2 msk farinsocker
salt & peppar

Örttäcke: 
2 msk persilja
1 msk basilika
50 gram smörbröd

Stekt svamp: 
Kantareller eller valfri
Smör
Olja
Salt & peppar

Gör så här:

  • Lägg hälleflundran i saltlage i 10 min och torka därefter av med hushållspapper.
  • Fräs tomatpuré i olja med lök och vitlök. Tillsätt vitt vin och reducera till hälften.
  • Tillställ krossade tomater och koka alltihop tills det blir tjockt. Smaka av med salt, peppar, farinsocker och basilika.
  • Kyl av och fördela blandningen över hälleflundran.
  • Kör basilika och persilja i matberedare tillsammans med panko-ströbröd tills du får en ljusgrön massa. Strö det ovanpå fisken.
  • Stek hälleflundrafiléerna i ugnen på 200 grader i 6-8 minuter.
  • Stek svampen på hög värme i smör och olja. Smaka av med salt och peppar.

 

Scroll to Top