Grillad Seabream & rostad sötpotatis

Du behöver (4 pers)

4st tömda och rensade seabream fiskar.

Fisken
Zest och saft från 1 st citron
Chili
Vitlök riven
Timjan färsk grovhackad
Olivolja
Flingsalt (testa gärna rökt flingsalt från Nordur)
Peppar

Sötpotatisen
4 st stora sötpotatisar
Timjan
Salt
Rapsolja

Sås
För vissa av oss är en måltid inte komplett utan sås, till alla oss rekommenderar vi vår Örtssås, Kimchimajo eller en klassisk Hollandaise.

 

Gör så här: 

Fisken
Blanda samman alla ingredienser till fisken och fyll upp buken på varje fisk. Lägg i grillhalster och grilla båda sidor för fina mönster. Dra sedan halstret åt sidan och omslut med folie, grilla klart under lock. fisken är klar när skinnet enkelt lossnar från köttet.

Sötpotatis:
Skala och dela sötpotatisen i klyftor. Ringla över rapsolja och blanda ner färsk timjan, salta och peppar.
Rosta i ugn på 200°C i 10-15 min.

Servering:
Servera fisken med sötpotaisklyftorna valfri sås och en god grönsallad.

 

Smaklig spis