laxsida med kimchimajo

Grillad laxsida med kimchimajo

Grillad laxsida med kimchimajo är något av det absolut enklaste och godaste att äta under sommaren. Det är bara att svänga förbi fiskaffären, inhandla färsk laxsida, åka hem och salta, peppra, skiva citron, ringla över olja och dill för att sedan slänga på grillen. En laxsida går relativt fort att grilla så därför bör man ha förberett sitt tillbehör innan själva grillningen. Har man kolgrill kan man under tiden man väntar på glöden veva ihop en god potatissallad eller varför inte ugnsrostad färskpotatis med paprika, silverlök, rädisor och timjan.

Grillad laxsida med kimchimajo är en bra kombo. Kimchimajo visar sitt bästa jag till lax. Den såsen hittar ni hos oss!

Ingredienser

4 pers:
800 g laxfilé
1 citron
1 knippe dill
olivolja, salt, peppar & citronkrydda efter tycke.

Ugnsrostad färskpotatis:
Färskpotatis
rädisor
Snackspaprika
Silverlök
Timjan
Olivolja

+ Sjöfolkets Kimchimajo

Gör så här:

Gnid in laxsidan med salt, peppar och citronkrydda. Ringla över olivolja.
Skiva en citron och lägg skivorna ovanpå tillsammans med färsk dill.
Grilla laxsidan på indirekt värme med skinnsidan nedåt (man kan gärna ha grillfolie under om man är rädd att skinnsidan ska fastna).
Grilla under lock på indirekt värme i ca 15-20 minuter. Temperaturen på laxsidan ska komma upp till 50-55 grader och köttet ska lätt kunna flikas isär.

Scroll to Top