Grillad Seabream

Grillad fylld Seabream med rostad sötpotatis

Seabream eller Guldsparid är en saltvattenfisk som är en uppskattad grillfisk vid medelhavet. Den har ett fast kött och fetthalten gör att den tar till sig smaker av örter och andra kryddor på ett mycket bra sätt. Be oss tömma seabreamen åt dig, fyll den med önskad smaksättning och släng på grillen för en lyckad afterbeach middag.

Ingredienser

Du behöver (4 pers)
4 st tömda och rensade seabreamfiskar.

Fisken
Zest och saft från 1 st citron
Chili
Vitlök riven
Timjan färsk grovhackad
Olivolja
Flingsalt (testa gärna rökt flingsalt från Nordur)
Peppar

Sötpotatisen
4 st stora sötpotatisar
Timjan
Salt
Rapsolja

Såsen
För vissa av oss är en måltid inte komplett utan sås, till alla oss rekommenderar vi vår Örtssås, Kimchimajo eller en klassisk Hollandaise.

Gör så här:

Fisken
Blanda samman alla ingredienser till fisken och fyll upp buken på varje fisk. Lägg i grillhalster och grilla båda sidor för fina mönster. Dra sedan halstret åt sidan och omslut med folie, grilla klart under lock. fisken är klar när skinnet enkelt lossnar från köttet.

Sötpotatis:
Skala och dela sötpotatisen i klyftor. Ringla över rapsolja och blanda ner färsk timjan, salta och peppar.
Rosta i ugn på 200°C i 10-15 min.

Servering:
Servera fisken med sötpotaisklyftorna valfri sås och en god grönsallad.

Scroll to Top