IMG_1416

Gratinerad hummer

Hummer på nyår är ett självklart val när du vill bjuda dina gäster på en oförglömlig måltid.
Gratinerad hummer är enkelt att tillaga i ugn och blir fantastiskt gott. Under vecka 52 är amerikansk hummer veckans fisk hos oss: 549:-/kg

Ingredienser

4 personer 

2 st hummer
1 kruka färsk persilja
1 st vitlöksklyfta
1 st citron
50 gram parmesanost
Flingsalt
25 gram smör
Valfri sallad till servering

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Dela hummern på längden. Klyv först från huvudet ned till stjärten och klyv sist huvudet.
  • Plocka ur köttet ur hummerstjärten. Ta bort och släng magsäcken från skalhalvorna som sitter längst upp mot huvudet.
  • Grovhacka hummerköttet och blanda med finhackad persilja, riven vitlök, rivet citronskal, riven parmesanost och flingsalt i en skål.
  • Fördela hummerblandningen i hummerhalvorna på en ugnsform.
  • Klicka över smör och gratinera i ugn i ca 3 minuter.
  • Lägg upp de gratinerade humrarna på tallrikar. Riv över lite extra parmesanost och dekorera med valfri sallad och citronklyftor.

Scroll to Top