hälleflundra

Gräddig hälleflundra, saffran & parmesan

Ingredienser

Hälleflundra 800 gram
Saffran 1 påse
Grönkål 200 gram
Apelsiner 2 stycken
Riven parmesan 50 gram
Solroskärnor 25 gram
Mjölig potatis 600 gram
Citron 1 st
Grädde 4 dl
Mjölk 2 dl
Smör 50 gram
Olivolja
Salt & Peppar

Gör så här:

Hälleflundra:
Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Skala potatisen och låt koka. Under tiden som potatisen kokar, portionera upp fisken i fyra lika stora bitar. Lägg fisken på en ugnsfast form. Blanda 3 dl grädde, saffran, salt och peppar. Vispa tills blandningen blir saffransgul. Häll över blandningen över fisken i den ugnsfasta formen. Toppa med parmesan. Låt stå i ugn i ca 12-15 minuter eller tills hälleflundran har innertemperaturen är 46 grader. 

Potatispuré:
När potatisen är färdigkokt, häll av vattnet och vispa i 1 dl grädde, 2 dl mjölk och 50 gram smör. Smaka av med salt och peppar.

Grönkålssallad:
Ta bort skalet från apelsinen och skär apelsinköttet i klyftor. Bryt sönder grönkålen i bitar. Blanda sedan grönkål, apelsinbitar och saften från citronen. Häll i en skvätt olivolja, salta och peppra. Rör om! Toppa salladen med solroskärnor.

Scroll to Top