Flädergravad lax till midsommarlunchen

Citron & flädergravad lax

Att gravad lax är en av våra vanligaste rätter till högtider kommer knappast som en nyhet för någon. Att själv grava laxen är enklare än vad man tror och smaksättningen går att variera i mängder. Detta recept med fläder och citron är en av våra favoritkombinationer. En fräsch och god kombination som fungerar till sommarens alla festligheter.

Ingredienser

1 kg laxfilé
2 dl koncentrerad fläderblomssaft
2 msk pressad Citronsaft
1 dl socker
0,5 dl salt
ca 2 tsk grov vitpeppar
1 dl Hallands Fläderbrännvin
Hackad färsk dill

Tillbehör:
Dill
Gräslök
Rädisor
Citronzes

Gör så här:

Gör så här med laxen:
Blanda samman alla ingredienser utom laxen.
Lägg laxen och blandningen i en påse och låt ligga i kylskåp i två dygn.
Vänd ett par gånger per dygn.
Servera den skivade laxen på ett stort fat, garnera med klippt gräslök, dill, skivade rädisor och citronzest. dekorera med stora fläderklasar.

Scroll to Top