veckans-fisk-rodspatta

Carls stekta spätta

4 pers.

Ingredienser

600 gr. spättafilé
Panko ströbröd
Mjöl
1 st ägg
200 gr. smör
800 gr.  potatis
1 bit pepparrot
1 st broccolihuvud
1 st citron
Salt & peppar

Gör så här:

Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Sätt ugnen på 200°C, dela broccolin i bitar och gnid in i olivolja, salta och peppra. Baka broccolin i mitten av ugnen i ca 8 min.
Panera spättan, vänd spättafilén i mjöl, vispat ägg och panko ströbröd, salta och peppra.
Stek fisken i smör på medelhög värme ett par minuter på varje sida.
Riv pepparrot och klyfta citronen.
Skira det resterande smöret på medelhög värme.

Servera fisk och broccoli med kokt potatis eller om tiden finns potatismos. toppa med skirat smör, pepparrot och klyftad citron.

Smaklig spis!

Scroll to Top