pexels-markus-spiske-132263

Carls Bobó de Camarão

Carls Bobó de Camarão är receptet vi föreslår att tillaga under denna vecka när vi erbjuder rödtungafilé för 198:-/kg.

Det var först när det skulle funderas över ett smarrigt recept till veckans fisk som det frågades Carl om han hade något bra recept att föreslå. Och visst hade han det. Bobó de Camarão. En klassisk brasiliansk maträtt som kan serveras både med fisk och skaldjur.

Det är väldigt kul att få tag i recept som man aldrig tidigare hört talas om men som är klassiska maträtter för andra människor i andra delar av världen. Därför tycker vi att ni bör prova detta recept och passa på att handla rödtungafilé denna vecka när priset är kalasbra!

Lycka till i det brasilianska köket!

Ingredienser

Skaldjursfond
Röd och grön paprika (En av varje)
Tomater (Valfritt antal coctailtomater)
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
1 burk Kokosgrädde
1 Citron (saften)
Maizena (om så behövs)
Räkor (valfri mängd)
Persilja
Salt & peppar
Olivolja
Ris

Gör så här:

Finhacka röd och grön paprika, tomater, gul lök och vitlök. Fräs i olivolja tills alltsammans fått en gyllene färg. Tillsätt skaldjursfond, citronsaft och häll därefter i kokosgrädde och rör runt. Upplevs såsen för lös bör den redas med Maizena så att det blir en krämigare konsistens.

Häll till sist i räkor och persilja. Salta och peppra.

Tillaga fisken separat. Gör rullader av rödtungan och tillaga på 100 grader.

Servera tillsammans med ris!

Scroll to Top