shutterstock_1256381284

Apelsinglacerad laxfilé med spenat och sesamfrön

Svårt att hitta snabba middagsrätter? Apelsin och chili glacerad laxfilé med sesamspenat, ris och avokado är en lättlagad rätt fylld med antioxidanter och goda omega-3 fetter. Nyttig, lättlagad och supergod, bra mat helt enkelt.

Ingredienser

Till 2 pers.

400 gr Laxfilé
3 dl ris
1 st avokado
1 st apelsin
2 msk honung
100 gr färsk bladspenat
1 msk sesamolja
0,5 msk sesamfrö
1 st lime
1 röd chili

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C
Pressa saften från apelsinen och finhacka chilin. Blanda samman chili, apelsinsaft och honung. Lägg laxen i en ugnsfast form och pensla på glacen. Ställ in formen i ugnen tills laxens innertempen  är 48°C.

Vänd spenaten i sesamolja, limesaft, sesamfrön, salt & peppar.  Servera laxen tillsammans med nykokt basmatiris, spenaten en halv avokado.

 

 

Scroll to Top