Ann i kökets fisksoppa

En fisksoppa så god att den kan ätas både till vardagslunch på förskolan eller som bjudmat en fredagkväll.

Receptet är beräknat för 2 vuxna och 2 barn.

2 liter vatten
Fiskbuljong (testa Sjöfolkets frysta buljong, tillverkad utan smakförstärkare eller E-ämnen)
3 Morrötter
8 potatisar
1 Purjolök
Vitt vin efter smak
ca 2 msk Dragon
3 dl vispgrädde
Maizena vit redning
300 gr. benfri torskfilé
150 gr. laxfilé
1 nät färska musslor
ca 200 gr. färska räkor
Ev. Creme Fraiche till serveringen

Gör såhär:
Skär morötter och potatis till kuber, koka i buljong och vatten. Tillsätt strimlad purjolök & koka i ca 30 min.
Tillsätt sedan vitt vin, dragon, grädde & låt soppan koka upp på nytt. Skär fisken i kuber och lägg ner fisken försiktigt i soppan. Låt soppan sjuda på svag värme  i 10 min. red soppan med Maizena
Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med färska räkor, kokta musslor och en klick creme fraiche.

Servera gärna med nybakt bröd och lite knapriga grönsaker på sidan av.

Lycka till!