Carls stekta spätta

4 pers.

600 gr. spättafilé
Panko ströbröd
Mjöl
1 st ägg
200 gr. smör
800 gr.  potatis
1 bit pepparrot
1 st broccolihuvud
1 st citron
Salt & peppar

Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Sätt ugnen på 200°C, dela broccolin i bitar och gnid in i olivolja, salta och peppra. Baka broccolin i mitten av ugnen i ca 8 min.
Panera spättan, vänd spättafilén i mjöl, vispat ägg och panko ströbröd, salta och peppra.
Stek fisken i smör på medelhög värme ett par minuter på varje sida.
Riv pepparrot och klyfta citronen.
Skira det resterande smöret på medelhög värme.

Servera fisk och broccoli med kokt potatis eller om tiden finns potatismos. toppa med skirat smör, pepparrot och klyftad citron.

 

Smaklig spis!

 

 

Ann i kökets fisksoppa

En fisksoppa så god att den kan ätas både till vardagslunch på förskolan eller som bjudmat en fredagkväll.

Receptet är beräknat för 2 vuxna och 2 barn.

2 liter vatten
Fiskbuljong (testa Sjöfolkets frysta buljong, tillverkad utan smakförstärkare eller E-ämnen)
3 Morrötter
8 potatisar
1 Purjolök
Vitt vin efter smak
ca 2 msk Dragon
3 dl vispgrädde
Maizena vit redning
300 gr. benfri torskfilé
150 gr. laxfilé
1 nät färska musslor
ca 200 gr. färska räkor
Ev. Creme Fraiche till serveringen

Gör såhär:
Skär morötter och potatis till kuber, koka i buljong och vatten. Tillsätt strimlad purjolök & koka i ca 30 min.
Tillsätt sedan vitt vin, dragon, grädde & låt soppan koka upp på nytt. Skär fisken i kuber och lägg ner fisken försiktigt i soppan. Låt soppan sjuda på svag värme  i 10 min. red soppan med Maizena
Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med färska räkor, kokta musslor och en klick creme fraiche.

Servera gärna med nybakt bröd och lite knapriga grönsaker på sidan av.

Lycka till!

Är du vår nya kock?

Är DU vår nya kock? 

Vi på Sjöfolket, Ekströms fisk och restaurang söker nu en kock som vill vara med och förstärka vårt köksteam.

Vi söker en ambitiös och erfaren kock som vill vara med och utveckla vår restaurang och vår a la cart meny. Du har i minst fem års dokumenterad erfarenhet från kockyrket och är van vid ett högt tempo.

Som person är du en lagspelare som är beredd att stötta upp där det behövs, du brinner för mat och dryck och du älskar fisk och skaldjur. Tjänsten är på heltid, dagtid mån-fre. Helg och kvällsjobb förekommer ett par gånger per år.

Du trivs med att vara en del av ett arbetslag och sprider en positiv anda i ditt team.

Kan det vara du? Skicka din ansökan till [email protected]

Tillträde: Omgående

Sista ansökningsdag: 15/3 2019

Öppettid i Juletid

Julveckan v.51
Mån-Tis 10-17
Ons-Fre 10-18
Lör 10-16
Sön 10-15

Nyårsveckan v.52
Mån-Ons stängt
Tor 10-17
Fre 10-17:30
Lör-sön 10-14

Vecka 1, 2019
Mån 10-12 (Endast utlämning av beställningar)
Tis: Stängt

Sushifredag hos Sjöfolket vecka 44!

Under fredagen vecka 44 är dagens rätt sushi! Vi erbjuder 12 bitar med 4 olika sorter. Laxnigiri, Räknigiri, Futomaki samt Spicy tuna Uremaki. Till detta ingår sjögräs, wasabi samt inlagd ingefära. Priset är som vanligt 105:- för dagens rätt.

Njut av vår sushi i restaurangen med ett glas rosé alternativt alkoholfritt. Restaurangen är öppen 11.30-14.30 och det är under denna tid dagens rätt samt à la carte serveras. Om man inte har möjlighet att äta vår sushilunch mellan 11.30-14.30 kan man som vanligt beställa sushi för avhämtning. Beställningen måste vi ha senast torsdag (1/11) v.44 för att kunna hämtas ut under fredagen (2/11). Avhämtning sker efter kl. 14.00 i butik. Beställer gör du enklast på vår hemsida under fliken ”beställ här” där du kan läsa och välja mellan de olika sushipaketen 6, 9, 12 och 20 bitar.

Observera! Beställningar måste ske senast under tisdagen eller torsdagen för avhämtning på onsdagen alternativt fredagen, samma sak varje vecka.

Sjöfolket söker Butikschef

Vill DU vara med och utveckla Sveriges bästa fiskaffär & restaurang?

Sjöfolket, Ekströms fisk och restaurang är Sydsveriges enda MSC-certifierade fiskbutik. Vi har funnits i hjärtat av Simrishamns fiskehamn i över 20 år. Nu vill vi ta nästa steg och erbjuda våra kunder ett ännu bättre sortiment och utbud med hjälp av en ny butikschef.

Vi söker en ambitiös butikschef, som kan driva den dagliga verksamheten på golvet, coacha teamet och leverera serviceinriktad och behovsstyrd försäljning. Du kommer att ha fullt personalansvar för butik och restaurang. Du coachar teamet mot uppsatta mål, bygger utvecklingsplaner och följer upp. Du har kunden i fokus och gillar att utveckla verksamheten framåt. Som chef växer du med utmaningar, är öppen och tydlig i kommunikation och ledarskap.

Vi söker dig som brinner för mat och dryck, har ett par års dokumenterad erfarenhet som butikschef, restaurangchef, säljcoach eller liknande. Du trivs med att vara en del av ett arbetslag och sprider en positiv anda i ditt team.

Kan det vara du? Skicka din ansökan till [email protected]

Tillträde: Omgående

Sista ansökningsdag: 27/9 2018

Skillinge rökeri tackar för säsongen

Skillinge rökeri har stängt portarna för i år och tackar för en fantastisk sommar! Vi på Sjöfolket i Simrishamn tackar också för en underbar sommar och ser fram emot vad hösten har att erbjuda! Vi har ändrat våra öppettider f.r.o.m vecka 35:

Måndag: 10.00-16.00

Tisdag-torsdag: 10.00-17.00

Fredag: 10.00-17.30

Lördag: 10.00-14.00

Vår servering har öppet vardagar 11.30-14.30. Välkommen in till oss för att handla färsk fisk, rökt fisk och skaldjur! Eller bara äta en god lunch…

Midsommar hos Sjöfolket!

Det är snart midsommarafton och vi har massor av sillinläggningar och våra rökugnar går varma för att få fram den populära varmröka laxen! Under veckan har vi nyrökt piggvar till ett riktigt bra erbjudande som också passar till midsommarbordet för att göra det lite mer speciellt. Erbjudandet finns under kategorin ”I disken”.
Vi har också öppnat upp dörrarna för Skillinge Rökeri som kommer ha öppet varje dag hela sommaren!!
Öppettider Midsommarveckan:
Sjöfolket:
Måndag – torsdag 10.00 – 18.00
Fredag 10.00 – 13.00
Lördag & Söndag Stängt
Skillinge Rökeri:
Måndag – torsdag 10.00 – 18.00
Fredag 10.00 – 13.00
Lördag & Söndag 11.30 – 16.00

Sushi på Sjöfolket

Nu erbjuder vi äntligen Sushi till våra gäster i Simrishamn.

Vi börjar i liten skala med färdiga paket för avhämtning och kommer förhoppningsvis kunna skala upp efterhand.

Välj våra paket på 6, 9, 12 eller 20 st av blandade bitar.

Beställ senast tisdagar eller torsdagar här eller ring 0414-40 10 33 för avhämtning onsdagar och fredagar efter kl.14.