Skaldjursbuffé 26/7

Sjöfolk älskar fisk och skaldjur!

26/7 dukar vi därför upp en skaldjursbuffé fylld med det bästa havet har att erbjuda. Är du likasinnad så boka plats på vår läckra skaldjursbuffé som dukas upp mellan kl 19:00 – 22:00.

Skaldjursbuffén bjuder på hummer, havskräftor, färska räkor, rökta räkor, krabba, musslor, pilgrimsmusslor, räkspätt, vår egen hummersoppa, sallader, bröd, ostar och marmelader. Självklart kaffe och dessert.

Pris 749:-/pers

Du bokar på hej@sjofolket.se. eller via tel 0414-401033.
För en komplett bokning, uppge namn, antal personer och telefonnummer.

Förbetalning i butiken senast 21/7.

Grillad kungsfisk med rökt paprikamajonäs och avokadosalsa

Du behöver

Fisken 
4 fjällade kungsfisk filéer
Cirka 1/2 dl olivolja
Rivet skal av 1 citron
Flingsalt
Nymald peppar
1 skivad citron
Bladpersilja

Rökt paprikamajonnäs.
1 inlagd grillad paprika
2 dl majonnäs
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
Mixa samman alla ingredienser till paprikamajonnäsen och ställ in i kylen

Avokadosalsa
2 st avokado
2 st tomater
0.5 st rödlök
2 st salladslökar
0.5 st chili
1.5 msk citronsaft
1 näve färska korianderblad
1.5 msk olivolja

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser till majonnäsen och ställ i kylen.

2. Avokadosalsan
Hacka avokado, tomater och korianderblad grovt. Finhacka rödlök, salladslök och chili, blanda ihop allt till en salsa och rör ner pressad citron och olivolja, smaka av med salt och peppar.

3. Skölj fiskarna i kallt vatten. Skåra dem på tre ställen på skinnsidorna med en vass kniv.
Blanda samman olivolja, citronskal, salt och peppar och pensla på båda sidorna av fisken. Lägg citronskivor och ­hackad persilja på filésidan, salta och peppra.
Grilla fisken i ett fiskgaller med skinnsidan ner mot grillglöden.

Servera den nygrillade fisken tillsammans med avokadosalsa och rökt paprikamajonnäs.

Ps. Kungsfisk tillhör familjen drakhuvudfisk och kallas även Uer eller Rödfisk. Ds.

Carls stekta spätta

Carls stekta spätta

4 pers.

600 gr. spättafilé
Panko ströbröd
Mjöl
1 st ägg
200 gr. smör
800 gr.  potatis
1 bit pepparrot
1 st broccolihuvud
1 st citron
Salt & peppar

Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Sätt ugnen på 200°C, dela broccolin i bitar och gnid in i olivolja, salta och peppra. Baka broccolin i mitten av ugnen i ca 8 min.
Panera spättan, vänd spättafilén i mjöl, vispat ägg och panko ströbröd, salta och peppra.
Stek fisken i smör på medelhög värme ett par minuter på varje sida.
Riv pepparrot och klyfta citronen.
Skira det resterande smöret på medelhög värme.

Servera fisk och broccoli med kokt potatis eller om tiden finns potatismos. toppa med skirat smör, pepparrot och klyftad citron.

 

Smaklig spis!

Marcus Laxlasagne

Marcus laxlasagne

4 pers.

500 gr. Laxfilé
Lasagneplattor

Sås:
5 dl. grädde
0,5 dl vitt matlagningsvin
0,5 st gul lök
50 gr. riven ost
Lagerblad
Kryddpeppar
Maizena

Pastasås:
1 st burk krossade tomater
0,5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
Tomatpuré
Morötter
Babyspenat
salt, svartpeppar.

Gör så här:
Sätt ugnen på 180°C

Vit sås:
Hacka lök och fräs i smör på svag värme i en gryta, tillsätt två lagerblad och fyra kryddpepparkorn. Tillsätt det vina vinet och låt koka i ca 5 min. ta upp lagerblad och kryddpepparkorn. Tillsätt sedan grädden och sjud i ca 10 min. Smaka av av med salt och peppar, red sedan med Maizena till en lagom tjock konsistens.

Pastasås:
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna men låt inte löken få färg. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré och låt såsen koka i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt sedan de rivna morötterna.

Lasagne:
Smöra en ugnsfast form. Skiva laxen i ca 1 cm och tjocka skivor.
Varva sedan ingredienserna i formen i ordningen vitsås, lasagneplattor, pastasås, lax och spenat. Avsluta med sås och riven ost. Baka i ugnen i ca 30-40 min. Låt lasagnen vila ca 10 min innan servering.

Rosépeppar creme:
Creme Fraiche
Rosépeppar
Honung

Blanda Creme Fraiche, rosépeppar, lite honung, salt & peppar till en fluffig sås.

Servera gärna med blandade grönsaker för extra god crunch.

Smaklig spis!

Bali fishtaco

Snabb vardagsmiddag som funkar för alla i familjen, fullproppad med godheter.

Ingredienser:
Torskfilé
Panko ströbröd
Neutral olja ex. majs
Avokado
Tomat
Chili (valfritt)
Gurka
Lime
Koriander
Kimchimajo (finns hos Sjöfolket)
Tortillabröd

Skär Torskfilén till lagom stora bitar/ strimlor. Dubbelpanera i  följande ordning: mjöl, ägg och panko.

Mosa avokadon i en skål och pressa i lime, salta och peppra tills du tycker smaken är perfekt.

Finhacka tomat, gurka och eventuellt chili, lägg i en skål.

Hacka koriandern grovt.

Häll upp kimchimajon i en skål.

Värm tortillabröd enligt anvisningarna på paketet

Stek den panerade fisken i neutral olja på ganska hög värme för att få en knaprig yta, passa så att den inte bränns.

Servera i skålar och låt alla bygga ihop sin perfekta vardagstaco.

Dryckestips! En stor solvarm kokosnöt med lite pressad lime!

Lycka till!

Ann i kökets fisksoppa

En fisksoppa så god att den kan ätas både till vardagslunch på förskolan eller som bjudmat en fredagkväll.

Receptet är beräknat för 2 vuxna och 2 barn.

2 liter vatten
Fiskbuljong (testa Sjöfolkets frysta buljong, tillverkad utan smakförstärkare eller E-ämnen)
3 Morrötter
8 potatisar
1 Purjolök
Vitt vin efter smak
ca 2 msk Dragon
3 dl vispgrädde
Maizena vit redning
300 gr. benfri torskfilé
150 gr. laxfilé
1 nät färska musslor
ca 200 gr. färska räkor
Ev. Creme Fraiche till serveringen

Gör såhär:
Skär morötter och potatis till kuber, koka i buljong och vatten. Tillsätt strimlad purjolök & koka i ca 30 min.
Tillsätt sedan vitt vin, dragon, grädde & låt soppan koka upp på nytt. Skär fisken i kuber och lägg ner fisken försiktigt i soppan. Låt soppan sjuda på svag värme  i 10 min. red soppan med Maizena
Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med färska räkor, kokta musslor och en klick creme fraiche.

Servera gärna med nybakt bröd och lite knapriga grönsaker på sidan av.

Lycka till!

Skillinge rökeri tackar för säsongen

Skillinge rökeri har stängt portarna för i år och tackar för en fantastisk sommar! Vi på Sjöfolket i Simrishamn tackar också för en underbar sommar och ser fram emot vad hösten har att erbjuda! Vi har ändrat våra öppettider f.r.o.m vecka 35:

Måndag: 10.00-16.00

Tisdag-torsdag: 10.00-17.00

Fredag: 10.00-17.30

Lördag: 10.00-14.00

Vår servering har öppet vardagar 11.30-14.30. Välkommen in till oss för att handla färsk fisk, rökt fisk och skaldjur! Eller bara äta en god lunch…

Påsk hos Sjöfolket!

Det är snart påsk och vi har massor av sillinläggningar och våra rökugnar går varma för att få fram den populära varmröka laxen! På påskafton låter vi restaurangdelen vara öppen så man kan unna sig något gått att äta innan kvällens festligheter.
Öppettider Påskveckan:
Måndag 10:00-17:00
Tisdag – Torsdag 10.00 – 18.00
Långfredagen 10.00 – 16.00
Påskafton 10.00 -16:00
Påskdagen Stängt
Annandag påsk Stängt

Sushi på Sjöfolket

Nu pausar vi vår Sushiverkstad fram till sensommaren.

Nu är det sommar och sol och massor av härliga saker i disken, vi pausar vår Sushi verkstad fram till sensommaren.

Midsommartider hos Sjöfolket i Simrishamn & Skillinge Rökeri

Välkommen till Sjöfolket!

Vi är det lilla rökeriet med den bästa fiskdisken på Österlen.

Midsommar närmar sig med stormsteg därför är vi i full färd med att förbereda mängder av inlagd sill, gravad och rökt lax och allt annat som hör ett riktigt midsommarbord till.

Under Midsommarveckan är Simrishamnsbutikens öppettider:

Mån-tors 10:00-18:00
Midsommarafton 10:00-13:00
Midsommar dag: Stängt

Skillinge Rökeri håller öppet även midsommar dag då bunkrar vi upp ordentligt med både färsk och rökt fisk.
Köket är också öppet så att du kan köpa med dig en härlig salt frasig sillmacka, smaskiga smörgåstårtor eller något sött som kan vara gott när huvudet känns tungt och bilen måste stå.

Midsommartider Skillinge Rökeri:
Mån-tor 10:00-18:00
Midsommarafton 10:00-13:00
Midsommar dag: 11:30-16:00
Söndag: 11:30-16:00

Välkomna!

Hitta hit:

Simrishamn: Svartehallsvägen 11-22,  272 36 Simrishamn
Skillinge Rökeri: Branteviksvägen 5 276 60 Skillinge